Aanbod

De LGU Academy heeft een divers aanbod aan urban disciplines. Je kan hier verschillende soorten workshops volgen, maar we trainen je ook voor de toekomst en nemen je mee op een journey langs de “4 E’s”, met “Empowerment” voorop.

Journeys

Empowerment
Wij bieden jou begeleiding, tools, infrastructuur en een netwerk om jezelf en je talenten te ontwikkelen. Ons doel? Dat jij in de spiegel kan kijken en kan zeggen... 'I AM SOMEBODY' Het gaat erom dat jij je vleugels kan uitslaan , op je eigen benen kan staan en ons later zelf zult leiden en inspireren. Wij zien alleen maar Heroes en Sheroes in jullie.

Education
Naast de levenslessen in onze workshops, krijg je bij LGU Academy ook de kans om academisch te shinen. In het Urban Center kan je je huiswerk maken, bijles volgen, bijgestaan worden in het maken van je studiekeuzes, extra gemotiveerd worden, geadviseerd worden, begeleid worden in je middenjury of simpelweg je verhaal komen doen. In samenwerking met WannaWork kunnen we ook voor stageplaatsen zorgen.

Entrepreneurship
Zin om te ondernemen, maar weet je niet goed waar te beginnen? Dan kan je jezelf inschrijven als “Urban Dreamer” voor one-on-one begeleiding en inzicht in businessplannen, financiële plannen, marketing, communicatie, boekhouding, presenteren en pitchen. Aan het einde van het traject presenteer je samen met andere dreamers je eigen project op een open pitch night voor een ervaren jury. Op het lijstje met succesvolle Urban Dreamers vind je o.a. Arle Dillen (Interyourbox – subscription service voor interieur), Olivier Torfs (Social Anxiety, muziekband) en Inssaf Ben Mohamed (Brows by Justice – wenkbrauwsalon). Zoek je een plek om met collega-ondernemers (in wording) te sparren en te netwerken? Check dan zeker onze co-workingspace.

Employment
Jongeren met een sterk zelfvertrouwen kunnen de maatschappelijke ladder sneller en verder beklimmen. Ze kijken sollicitatiegesprekken recht in de ogen en weten waar ze moeten kijken wanneer het op werkoriëntering aankomt. Door onze samenwerking met WannaWork is er een mogelijke doorstroom naar verschillende topbedrijven, maar ook binnen de LGU structuur zetten we onze eigen jongeren aan het werk. Onder het motto: “If you talk the talk, you gotta walk the walk” zetten we het talent waar we zo in geloven ook zelf in binnen onze LGU projecten. Heel het LGU team van coaches, youngcoaches, staff members, crews, etc. is ‘grassroots’ opgebouwd vanuit onze eigen jongerenwerking. We hebben ook een in-house content team van jongeren dat we opleiden om onze activiteiten op camera vast te leggen, te editen, monteren, etc. voor social media. Deze opleiding geeft hen daarna de kans om met grote merknamen – zoals bv. Puma – te werken. For the community, by the community, all the way.

Workshops

MEDIA (acteren, fotografie, camera, schrijven)
Is acteren je passie, wil je als acteur/actrice doorstromen naar het Vlaamse medialandschap of heb je gewoon interesse om je acting kills verder te ontplooien? Urban Media is een opleiding voor (toekomstige) mediatalenten van 15 jaar t.e.m. 30 jaar. Jongeren met een grote interesse en passie voor acteren worden begeleid door een topcoach in samenwerking met rasechte professionals. Het traject vertrekt vanuit het aanleren van acteervaardigheden, gaande van scenario tot het afgewerkte product en eindigt met enkele inzichten in de werking van de media. Voel jij je geroepen om deel uit te maken van de nieuwe generatie mediamakers? Schrijf je in.  info@urbancenterantwerp.com

DANCE Urban Kids
De Urban Kids beginners is voor kids van 6 tot en met 9 jaar die hun eerste stapjes in de danswereld willen zetten. De coach neemt de kleintjes onder de vleugels en leert hen kennismaken met hiphop.
Urban Kids gevorderden is voor kids vanaf 9 jaar de coach bouwt stapsgewijs verder aan hun hiphop skills.

Break
Bij Break is iedereen welkom van 10 tot 30 jaar. De coach leert je de gekste breakmoves en transformeert je tot een echte bboy en bgril. House House is een dansstijl die ontstaan is in clubs in Chicago en New York. De dansstijl bevat heel wat voetenwerk gecombineerd met vloeiende bewegingen.

House
is voor jongeren van 12 tot en met 30 jaar. We hebben twee niveau’s Beginners en Gevorderden

HipHop
Aan hiphop beginners wordt hiphop gegeven aan jongeren tussen 12 en 30 jaar die weinig of geen danservaring hebben. Aan hiphop gevorderden wordt hiphop gegeven aan jongeren tussen 12 en 30 jaar die al enige danservaring hebben.

Dancehall
Dancehall is een Zuid-Amerikaanse dans afkomstig uit Jamaica. De dansstijl werkt met verschillende basisstappen, waar heel veel ‘feeling’ aan toegevoegd wordt. Deze les is voor jongeren van 12 tot en met 30 jaar. Dancehall beginners is voor jongeren zonder enige ervaring. Dancehall gevorderden is voor jongeren die al wat ervaring hebben met Dancehall.

LGU Crew
De LGU Crew is een groep dansers die elk een professionele danscarrière voor ogen hebben. De dansers worden gekozen aan de hand van een auditie of aangesproken tijdens de lessen.

Afro
Afro is een verzamelnaam voor verschillende dansen van Afrikaanse oorsprong. Deze les is voor jongeren van 12 tot 30 jaar. Afro beginners is voor jongeren zonder ervaring. Afro gevorderden is voor jongeren die al enige ervaring hebben met Afro.

Popping
Popping is een funk style waar creëren van illusies door middel van de contractie van spieren centraal staat. Deze les is voor jongeren van 12 tot en met 30 jaar.

Freerunning & Tricking
Freerunning is een freestyle variatie op Parcour. De bedoeling van Parcour is om zo efficiënt mogelijk van het ene punt naar het andere te gaan, door enkel je lichaam te gebruiken om alle obstakels op de weg te overwinnen. Freerunning legt de klemtoon op creatieve bewegingen, door trucjes zoals salto’s en rotaties en dergelijke toe te voegen.
Tricking is een sport die bestaat uit verschillende gevechtsporten zoals taekwondo, capoeira, wushu en nog vele andere. Tricking maakt deel uit van acrobatie en breakdance. Al deze aspecten samen vormen tricking. Freerunning & Tricking met coach is voor jongeren tussen 12 en 30 jaar die weinig of geen ervaring hebben. De sporters worden begeleid door een coach. Freerunning & Tricking zonder coach is voor jongeren tussen 12 en 30 jaar die al enige ervaring hebben en graag zelfstandig willen trainen om hun skills op een hoger niveau te brengen.

Music (Choir)
Bij het Urban Choir komen jonge talentvolle zangers, rappers en muzikanten bij elkaar. Klassiek geschoolde zangers, ongeschoolde zangers, beatboxers, iedereen is welkom. Wij zorgen voor de Urban touch.

DIGITIZE (Grafische vormgeving tot bouwen van apps en websites)
Ben jij tussen de 15 en 29 jaar oud? Krijg jij het warm van de digitale wereld én houd je ervan om je verbeelding de vrije loop te kunnen laten gaan? We got you! Digitize is voor jou de perfecte match. Digitize leert je te coderen, je eigen website of app te ontwikkelen en ook photoshop zal voor jou geen geheimen meer hebben.

 URBAN DREAMERS

Urban Dreamers is het ondernemersproject van LGU voor gemotiveerde jongeren met goesting om te ondernemen. Zowel jongeren met een concreet ondernemersplan als jongeren die nog op zoek zijn naar hun ondernemersidee zijn welkom. Wil jij leren hoe je zowel technisch als financieel een bedrijf kan opstarten, een ondernemersmindset creëert en een échte ondernemer wordt? Dan ben je bij de Urban Dreamers aan het juiste adres. Een jaar lang word je begeleid om je eigen onderneming op te starten. Hoe doe je ideeën op en voer je die uit? Hoe word je een goede leider? Hoe ga je om met falen en hoe ga je daarna terug verder? Vind je dat het tijd is om je dromen werkelijkheid te maken?
Schrijf je in.  info@urbancenterantwerp.com