Aanbod

De LGU Academy heeft een divers aanbod aan urban disciplines. Je kan hier verschillende soorten workshops volgen, maar we trainen je ook voor de toekomst en nemen je mee op een journey langs de “4 E’s”, met “Empowerment” voorop.

 

 

 

Journeys

Empowerment
Wij bieden jou begeleiding, tools, infrastructuur en een netwerk om jezelf en je talenten te ontwikkelen. Ons doel? Dat jij in de spiegel kan kijken en kan zeggen... 'I AM SOMEBODY' Het gaat erom dat jij je vleugels kan uitslaan , op je eigen benen kan staan en ons later zelf zult leiden en inspireren. Wij zien alleen maar Heroes en Sheroes in jullie.

Welzijn:
Rond alle welzijnsvragen kan je terecht bij onze jeugdwelzijnswerker Ismail. Er worden ook elke week welzijnsbubbels georganiseerd waarin we bepaalde thema's onder de loep nemen en waarover we samen uitgebreider op ingaan. Heb jij een welzijnsvraag bv. over alleen wonen? Of heb je nood aan een gesprek? Stuur dan een mail naar: ismail@urbancenterantwerp.com.

Education

Naast de levenslessen in onze workshops, krijg je bij LGU Academy ook de kans om academisch te shinen. In het Urban Center kan je je huiswerk maken, bijles volgen, bijgestaan worden in het maken van je studiekeuzes, extra gemotiveerd worden, geadviseerd worden, begeleid worden in je middenjury of simpelweg je verhaal komen doen. 

Zoek je een studieplek? Wij bieden ook studieplekken aan bij ons in het Urban Center! Voor reservaties mag je een mail sturen naar: nora@urbancenterantwerp.com

Entrepreneurship
Zin om te ondernemen, maar weet je niet goed waar te beginnen? Dan kan je jezelf inschrijven als “Urban Dreamer” voor one-on-one begeleiding en inzicht in businessplannen, financiële plannen, marketing, communicatie, boekhouding, presenteren en pitchen. Aan het einde van het traject presenteer je samen met andere dreamers je eigen project op een open pitch night voor een ervaren jury. Op het lijstje met succesvolle Urban Dreamers vind je o.a. Arle Dillen (Interyourbox – subscription service voor interieur), Olivier Torfs (Social Anxiety, muziekband) en Inssaf Ben Mohamed (Brows by Justice – wenkbrauwsalon). Zoek je een plek om met collega-ondernemers (in wording) te sparren en te netwerken? Check dan zeker onze co-workingspace.

Employment
Jongeren met een sterk zelfvertrouwen kunnen de maatschappelijke ladder sneller en verder beklimmen. Ze kijken sollicitatiegesprekken recht in de ogen en weten waar ze moeten kijken wanneer het op werkoriëntering aankomt. Door onze samenwerking met WannaWork is er een mogelijke doorstroom naar verschillende topbedrijven, maar ook binnen de LGU structuur zetten we onze eigen jongeren aan het werk. Onder het motto: “If you talk the talk, you gotta walk the walk” zetten we het talent waar we zo in geloven ook zelf in binnen onze LGU projecten. Heel het LGU team van coaches, youngcoaches, staff members, crews, etc. is ‘grassroots’ opgebouwd vanuit onze eigen jongerenwerking. We hebben ook een in-house content team van jongeren dat we opleiden om onze activiteiten op camera vast te leggen, te editen, monteren, etc. voor social media. Deze opleiding geeft hen daarna de kans om met grote merknamen – zoals bv. Puma – te werken. For the community, by the community, all the way.

 

Heb jij nog vragen rond educatie, tewerkstelling of ondernemerschap? Stuur dan ook een mail naar: nora@urbancenterantwerp.com

Workshops

Hip Hop
Hiphop is een culturele beweging ontstaan in de jaren 70 waarvan de dans een deel uitmaakt.

Hiphop kids basics

Deze les is voor kids van 6 tot en met 12 jaar die hun eerste stapjes in de danswereld willen zetten. De coach neemt de jongste members van LGU onder zijn vleugels en leert hen kennismaken met hiphop.

Hiphop kids mid level
Deze les is voor kids vanaf 9-12 jaar die al wat ervaring hebben in hiphop. De coach bouwt stapsgewijs verder aan hun skills in hiphop.

Hiphop basics
Deze les is voor jongeren van 12-30 jaar die de basis van hiphop willen aanleren.

Hiphop mid level
Deze les is voor jongeren van 12-30 jaar die al wat ervaring hebben in hiphop en graag hun kennis en skills verder willen versterken. Zij krijgen al choreografieën aangeleerd op matig niveau.

Hiphop high level
De jongeren in deze les hebben al veel ervaring in hiphop en dansen op hoog niveau. Zij krijgen gevorderde technieken en choreografieën aangeleerd.

Break
Bij Break is iedereen welkom van 10 tot 30 jaar (jonger kan in samenspraak met de coach). De coach leert je de gekste breakmoves en transformeert je tot een echte b-boy en b-girl. Break is een dansstijl met verschillende soorten bewegingen zoals top rock (vanuit een staande positie), footwork (vanuit gehurkte positie), powermoves en freezes (poses).

Expression and movement
Tijdens deze les staat het werken rond expressie centraal. Je leert door middel van je (dagelijkse) eigen ervaringen jezelf uit te drukken met bewegingen, gezichtsuitdrukkingen en je lichaam. Je gaat creatief te werk te onder begeleiding van een ervaren coach. Deze les is voor jongeren vanaf 16 jaar (of jonger in samenspraak met de coach) en vindt om de 2 weken plaats.

House
House is een dansstijl die ontstaan is in clubs in Chicago en New York. De dansstijl bevat heel wat voetenwerk gecombineerd met vloeiende bewegingen. Iedereen van 12-30 jaar kan deelnemen aan deze les.

Dancehall
Dancehall is een Zuid-Amerikaanse dansstijl afkomstig uit Jamaica. De dansstijl werkt met verschillende basisstappen, waar heel veel ‘feeling’ aan toegevoegd wordt. Deze lessen is voor jongeren van 12 tot en met 30 jaar. Dancehall basics Deze les is voor jongeren van 12-30 jaar zonder enige ervaring. Dancehall high level Deze les is voor jongeren van 12-30 jaar die al ervaring hebben in dancehall.

LGU Crew
De LGU Crew is een groep dansers die elk een professionele danscarrière voor ogen hebben. De dansers worden gekozen aan de hand van een auditie of aangesproken tijdens de lessen.

Afro
Afro is een verzamelnaam voor verschillende dansen van Afrikaanse oorsprong. Deze les is voor jongeren van 12 tot 30 jaar. 

Afro basics
Deze les is voor jongeren zonder of met weinig ervaring die de basis goed onder de knie willen krijgen.

Afro midlevel
De jongeren in deze les hebben al een basis, maar willen hun skills en kennis nog verder aanscherpen.

Afro high level
In deze les dansen de jongeren op hoog niveau. Zij hebben de dansstijl al goed onder de knie en willen hun niveau nog naar een hoger level tillen.

Popping
Popping is een funk style waar creëren van illusies door middel van de contractie van spieren centraal staat. Deze les is voor jongeren van 12 tot en met 30 jaar.

Parkour en tricking
Free running is een freestyle variatie op Parkour. De bedoeling van Parkour is om zo efficiënt mogelijk van het ene punt naar het andere te gaan, door enkel je lichaam te gebruiken om alle obstakels op de weg te overwinnen. Freerunning legt de klemtoon op creatieve bewegingen, door trucjes zoals salto’s en rotaties en dergelijke toe te voegen. Tricking is een sport die bestaat uit verschillende gevechtssporten zoals taekwondo, capoeira, wushu en nog vele andere. Tricking maakt deel uit van acrobatie en breakdance. Al deze aspecten samen vormen tricking. Parkour en tricking Kids (6-12 jaar): deze les is er voor de jongsten die de technieken nog onder de knie moeten krijgen Parkour en tricking (12+): in deze les zijn de oudere leden welkom die nog geen of een beetje ervaring hebben. Deze les gaat door vanaf er voldoende inschrijvingen zijn.

Music (Choir)
Bij het Urban Choir komen jonge talentvolle zangers, rappers en muzikanten bij elkaar. Klassiek geschoolde zangers, ongeschoolde zangers, beatboxers, iedereen is welkom. Wij zorgen voor de Urban touch.

URBAN DREAMERS
Urban Dreamers is het ondernemersproject van LGU voor gemotiveerde jongeren met goesting om te ondernemen. Zowel jongeren met een concreet ondernemersplan als jongeren die nog op zoek zijn naar hun ondernemersidee zijn welkom. Wil jij leren hoe je zowel technisch als financieel een bedrijf kan opstarten, een ondernemersmindset creëert en een échte ondernemer wordt? Dan ben je bij de Urban Dreamers aan het juiste adres. Een jaar lang word je begeleid om je eigen onderneming op te starten. Hoe doe je ideeën op en voer je die uit? Hoe word je een goede leider? Hoe ga je om met falen en hoe ga je daarna terug verder? Vind je dat het tijd is om je dromen werkelijkheid te maken? 

Schrijf je in.  info@urbancenterantwerp.com

MEDIA

Content Wolves
Tijdens deze les ga je aan de slag met multimedia. Dit houdt in: fotografie, film, bewerken met programma’s zoals adobe, illustrator en lightroom. We leiden jullie op om activiteiten op camera vast te leggen, te editen, monteren, etc. voor social media. Dit is een les die om de 2 weken plaatsvindt. Dit programma start vanaf januari. Van september-december vinden er gratis losse workshops plaats zodat je hier al eens van kan proeven!