Over Ons

Let’s Go Urban is in 2009 opgericht door Sihame El Kaouakibi, met één duidelijke missie: het beste in jongeren naar boven halen. De LGU Academy maakt dit waar met een afterschool program voor urban youth vanaf 6 jaar met de focus op tieners en jongvolwassenen met diverse achtergronden.

Team

Team Goals
Bij LGU weten we dat passie en talent niet ‘skin deep’ zijn. Integendeel: passie en talent zijn kleurenblind. Bij LGU Academy worden wekelijks meer dan duizend jongeren uitgedaagd en gestimuleerd om groter te dromen en meer van zichzelf te maken. Wij zijn 7 dagen op 7 open en bieden de urban community meer dan 50 activiteiten per week, geleid door een team van rolmodellen, experts, vrijwilligers en believers. Hier vind je niet alleen mentors en coaches die in jou geloven, maar ook een warme community en een plek waar je jezelf kan zijn (en worden). Het gaat niet alleen om het doorgeven van technische informatie en inzichten, maar ook om jou het gevoel te geven dat je ergens thuishoort, dat er een pad voor jou is weggelegd dat naar een fantastische toekomst kan leiden. We geven jou niet alleen de nodige kennis mee, maar ook de attitude en skills om met die kennis uit te pakken in de echte wereld. In LGU Academy geloven we dat jij al veel waard bent, maar waarschijnlijk nog meer kan dan je zelf denkt.

LGU Staf
In de coulissen van LGU vind je een hecht, hand-picked core team van medewerkers. Zij zorgen voor de coördinatie, het programma, de kwaliteit, de events, partnerships en middelen. Ze trainen en coördineren alle coaches en de community squad, staan elke dag klaar voor alle jongeren en zorgen ook voor de nodige begeleiding en opvolging van de dossiers. Zij zijn de (niet zo) stille kracht achter het Urban Center en zorgen ervoor dat elke uitdaging wordt omgezet in positieve impact.
Sihame El Kaouakibi - Chief Believer (strategie, supervisie, pr en fondsen)
Valentina Nigro - Coördinator Antwerpen

LGU Coaches
Iedere groep wordt begeleid door een team van coaches. De coaches zorgen ervoor dat je de nodige skills en kennis opdoet binnen je gekozen passie. We kunnen elk jaar rekenen op coaches die elke week het beste van zichzelf geven en alle deelnemers inspireren. Al onze coaches krijgen begeleiding en training om nog sterker elke jongere in hun groep te doen groeien.

LGU Raad
Zowel de LGU Academy als het Urban Center is ‘for and by the community’. ‘Voor ons, door ons.’ Eens je beseft dat je iets zelf kan, hoef je immers nooit meer op een ander te wachten. (“Let’s Go” staat niet voor niets vooraan in onze naam.) LGU is DIY for life. Daarom is het natuurlijk ook super belangrijk om ervoor te zorgen dat onze eigen members hun stem kunnen laten horen en hun schouders mee onder onze projecten kunnen zetten. Al onze members zijn dus meer dan welkom in de LGU Raad. Op dit moment bestaat de Raad uit zo’n 25 jongeren en meer dan 300 onmisbare vrijwilligers. Maar uiteraard is er altijd nog ruimte voor meer, en dan liefst iemand met veel passie en talent. Iemand die op dit moment deze zin aan het lezen is, bijvoorbeeld ... Jij, dus. Ja, jij. WE NEED YOU!

Raad van bestuur
LGU is een vzw, dus uiteraard hebben we ook een raad van bestuur. Deze topmannen en topvrouwen brengen ons kennis bij die we zelf niet of te weinig in huis hebben. (Denk daarbij aan legal, finance, etc.) Daarbovenop zijn het stuk voor stuk ware believers die met een positieve, kritische blik kijken naar de stappen die we nemen zodat ze ons zo goed mogelijk kunnen begeleiden in onze uitdagingen.
Ann Maes
Herman Toch
Tim Baart
Michel Looyens
Fourat Ben Chikha
Youssef El Kaouakibi
Rob De Donder

JOIN THE TEAM:   info@urbancenterantwerp.com

 

Community Squad

De Squad telt tientallen jonge teamleden die uit de LGU Academy zijn doorgegroeid en nu het core team helpen met het creëren van een warm en inclusief onthaal en ook mee in de hoek staan van de jongeren: ze zijn een extra paar ogen, oren en schouders om iedereen binnen de LGU Academy zo goed mogelijk te ondersteunen. Zij zorgen ervoor dat de vibes goed zitten en iedereen zich gehoord/gezien/gewaardeerd voelt. Ze omarmen elk talent - en dat nemen ze ook vaak letterlijk met een big hug wanneer je bij ons binnenkomt.
De Squad is de lijm die alles en iedereen binnen LGU bij elkaar houdt. Ze staan klaar met de juiste informatie en een luisterend oor wanneer je het nodig hebt.
Onze Squad members slaan ook de brug naar het core team om ervoor te zorgen dat je eventuele zorgen kan achterlaten en een stap dichter bij je droom kan zetten.
Heb je de ambitie om je talent(en) naar een professioneel niveau te tillen? Daar zijn we voor. Heb je extra ondersteuning nodig omdat je thuis, financieel, op school of met iets anders in de knoop zit? Ook daar zijn we voor. Dankzij de LGU Squad krijgt iedereen de nodige individuele begeleiding.

JOIN THE SQUAD
info@urbancenterantwerp.com